Clinton utpekte presidentkandidat

USAs tidligere president Bill Clinton utpekte Barack Obama til Demokratenes presidentkandidat i sin tale på partiets landsmøte.

Foto: Reuters
Politikk

- Jeg vil ha Barack Obama som USAs neste president og det er med stolthet jeg nominerer ham til å bli Det demokratiske partiets fanebærer, sa Clinton i talen, til stor jubel fra salen.Eks-presidenten var den viktigste taleren på landsmøtet i Charlotte i Nord-Carolina natt til torsdag norsk tid.Da han var ferdig, kom Obama selv på scenen hvor han takket Clinton. De to vinket til salen, mens partifellene ga dem stående applaus.- Har fått det bedreClinton beskrev Obama som en mann som ikke tviler på at det er mulig å bygge en ny økonomi basert på den amerikanske drømmen.Eks-presidenten ga et selvsikkert svar på et spørsmål som Demokratene tidligere har hatt problemer med å besvare: Hvorvidt folk i USA har fått det bedre i løpet av de fire årene Obama har vært president.- Er vi der vi ønsker å være? Nei. Er presidenten fornøyd? Selvfølgelig ikke. Har vi det bedre enn da han ble innsatt? Svaret er ja, sa Clinton.Dårlig utgangspunktHan pekte på at økonomien i landet var elendig da Obama flyttet inn i Det hvite hus i 2008.- Ingen president - ikke jeg og ingen av mine forgjengere - kunne på fire år ha reparert all ødeleggelsen som møtte ham, sa Clinton, som selv styrte USA i de langt mer velstående 90-årene.Han skrøt også av Obamas kone Michelle, som var hovedtaler kvelden i forveien. Obama gjorde klokt i å gifte seg med henne, konstaterte den tidligere presidenten. (©NTB)

Nyheter
Politikk