- Dette er en gratis lunch

Analysesjef i Baader Bank mener maktforholdet mellom de skakkjørte eurolandene og ECB nå er forskjøvet.

AP Photo
Politikk

Analysesjef i Baader Bank, Robert Halver, mener den europeiske sentralbankens krisepakke er "en gratis lunch" for Spania og Italia, skriver Dagens Næringsliv.Les også: Mario Draghi varsler tiltak - Dette er en gratis lunch. Og du kan si at lunchen alt har begynt - at ECB har intervenert uten at Spania og Italia har vært nødt til å betale noe. Nå er det ingen vei tilbake for ECB og Draghi, sier Halver til avisen.Om planen skal ha effekt på lang sikt må eurolandene som sliter, som for eksempel Spania, faktisk sende inn sine søknader om hjelp. Også da vil ECB, ifølge Halver, kun ha begrenset makt til å påtvinge konkrete tiltak i bytte mot hjelp slik Draghi hevder han vil gjøre.- Tannkremen er ute av tuben. Det er umulig å trykke den tilbake igjen. Slik sett er ECB nå låst til å måtte forhandle. Det forskyver maktforholdet, sier analysesjefen til DN.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringsliv