Dette skal stimulere kinesisk økonomi

Kina innfører nå tiltak for å stimulere økonomien i landet.

Kinesiske flagg ved den Kinesiske mur. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Junge, Heiko
Politikk

Kinesiske myndigheer har besluttet å bygge 2.018 kilometer vei og 25 nye undergrunnsjernbaner, melder Bloomberg News, ifølge TDN Finans.Bakgrunnen for tiltakene er å stimulere landets økonomiske vekst, som de siste tre årene har blitt svekket.De nye tiltakene har en samlet verdi på over 800 milliarder yen, tilsvarende knappe 60 milliarder kroner, og utgjør 1,7 prosent av Kinas brutto nasjonalprodukt.Investeringene vil ifølge nyhetsbyrået løpe fra andre halvår 2012 og frem til 2018.Shanghai Composites steg fredag hele 4,20 prosent etter at nyheten ble kjent.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringsliv