EUs kredittverdighet kan bli nedgradert

Kredittverdigheten til EU kan bli nedgradert, advarer ratingbyrået Moody's.

AP Photo
Politikk

Byrået endret mandag utsiktene for unionen fra «stabile» til «negative». Beslutningen begrunnes med at utsiktene er negative også for flere av de største EU-landene.EU beholder foreløpig plassen i Moody's toppkategori AAA. Men byrået advarer om at en nedgradering av flere EU-land kan føre til at også unionen får lavere kredittverdighet.Enn så lenge har både Storbritannia, Frankrike, Tyskland og Nederland den høyeste kredittvurderingen AAA. For alle de fire landene vurderes imidlertid utsiktene som negative.Tross Moody's beslutning steg eurokursen natt til tirsdag til det høyeste nivået på to måneder. Prisen for en euro var 1,2618 dollar i de asiatiske valutamarkedene.Det antas at kursoppgangen skyldes forventninger om at Den europeiske sentralbanken snart vil legge fram planer om en ny runde med oppkjøp av statsobligasjoner fra kriserammede land. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv