Facebook sperret profilen til drapssiktet 37-åring

Facebook bekrefter at selskapet har sperret profilen til den 37 år gamle mannen som er siktet i Sigrid-saken.

Foto: Scanpix
Politikk

En rekke hatmeldinger er blitt lagt ut på siden hans. Politiet er kjent med at den siktedes Facebook-konto er blitt stengt.- Vi forsøker å bringe 100 prosent klarhet i årsaken til at den ble stengt og hvem som har stengt den, for øvrig vil vi være i kontakt med Facebook hva gjelder de siktede, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til NTB. Klager- Vi håper selvfølgelig at vi får tilgang til den informasjonen vi trenger for å få en riktig konklusjon i denne etterforskningen, sier Rohde.Ifølge Facebook er årsaken til sperringen klager på innholdet på mannens profil. Disse klagene skal ha kommet før Sigrid forsvant.- Jeg kan ikke si om det er tilfeldig at profilen ble stengt akkurat nå, sier Thomas Myrup Kristensen, policyansvarlig i Facebook Norden, til NTB.Saken har vært behandlet av Facebooks hovedkontor i Dublin, som bestemte at profilen skulle sperres.Ifølge Kristensen har Facebook fortsatt profilen, og politiet kan få tilgang til den dersom det er behov for det.

Nyheter
Teknologi