Fagforbundet varsler sympatistreik

Dersom ikke konflikten rundt private sykehjem løses innen to uker, vil Fagforbundet ta ut 160.000 medlemmer i kommunesektoren i sympatistreik.

Jan Davidsen. Foto: Scanpix
Politikk

Fagforbundet og NHO er fortsatt ikke enige om pensjonsrettighetene til ansatte ved private sykehjem. Dersom ikke konflikten løses innen to uker, vil Fagforbundet ta ut 160.000 medlemmer i kommunesektoren i sympatistreik.Fagforbundet og NHO Service er fortsatt ikke blitt enige om en løsning i konflikten som har ført til at 79 personer ved private sykehjem er i streik. Fagforbundet krever at medlemmene skal ha tariffestet pensjon på linje med ansatte ved offentlige sykehjem. NHO vil ikke gå med på dette kravet da de mener det er i strid med prinsippet i NHO-fellesskapet, skiver DN.Fagforbundet varslet tirsdag sympatistreik for alle sine medlemmer i kommunesektoren, som er over 160.000 ansatte. Denne streiken starter 18. september om partene ikke blir enige innen den tid.Ifølge Fagforbundet vil innbyggerne helt sikkert merke streiken, men at liv og helse ikke skal settes i fare.- Vi beklager sterkt at vi er nødt til å bruke virkemidler som vil ramme mange innbyggere. Når vi likevel velger å ta så hardt i, skyldes det den åpenbare urettferdigheten som ligger i at arbeidstakere som utfører samme jobb i samme bransje, ikke har samme lønns- og pensjonsrettigheter. Det er uakseptabelt, og vi viser nå at hele Fagforbundet står bak de streikende, sier leder i Fagforbundet, Jan Davidsen. (©NTB)

Nyheter
Politikk