Fjerner journalist etter skattedekning

Den danske journalisten som ba statsministeren om unnskyldning for sin dekning av hennes skatteforhold, får ikke lenger dekke politikk for Ekstra Bladet.

Foto: Scanpix
Politikk

Journalisten Jan Kjærgaard har innrømmet at han ukritisk samarbeidet med en rådgiver i opposisjonen om artikler angående Helle Thorning-Schmidt og anklager om skatteunndragelse.Kjærgaard vitnet i forrige uke for en kommisjon som gransker den såkalte skattesaken, hvor både statsministeren og hennes ektemann er renvasket. Han forklarte at han sammen med tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens rådgiver planla en felle for statsministeren og utenriksminister Villy Søvndal.Granskningskommisjonen forsøker nå å finne ut hvem som lekket fortrolig informasjon til mediene.I en intern epost som Jyllands-Posten har fått tilgang til, skriver Ekstra Bladets sjefredaktør Poul Madsen at skattesaken nå dekkes så massivt at Kjærgaard ikke kan skrive om dansk politikk så lenge kommisjonen fortsatt gransker forholdene. Kjærgaard sier selv at han hadde tenkt til å trekke seg fra arbeidet på Christiansborg.- Det er ganske enkelt fordi jeg har svært vanskelig for å se for meg at jeg kan dekke politikk på en skikkelig måte i tiden som kommer, sier journalisten, som for tiden er på ferie.

Nyheter
Næringsliv