Helgeværet: Blanda drops og best i øst

Det er definitivt høst i Norge, med svært varierte sjanser for å se sola denne helga.

Par - Foto - Scanpix
Politikk

Lørdag er det Marimesse, og været denne datoen, 8. september, skal ifølge folketroen sette standard for resten av høsten. Fint vær denne dagen skulle gi en bra høst:- Vi får håpe at det ikke stemmer denne gangen, for det blir ikke mye å glede seg over. Generelt blir det best vær søndag, sier vakthavende meteorolog Pål Evensen ved Meteorologisk institutt til NTB.Bortsett fra Østlandet, der de kan håpe på noe sol lørdag, blir det ganske traurig over hele Sør-Norge denne dagen.- Det blir en del vind fra vest, trolig som kuling langs kysten og i høyfjellet. I øst blir det nok opphold, men i Trøndelag og vestover er det bygevær i vente. Vi snakker om moderate mengder, men det kan bli problematisk hvis man befinner seg over 1.000-1.200 meter. Da kan det nemlig bli snø, og med sommerdekk på bilen skal det ikke mye nedbør til før det er en utfordring, sier Evensen.Temperaturene denne helga vil variere, men det er ingen som har varme dager i vente. (NTB)

Nyheter
Politikk