Høyre lar EU-saken ligge i ro

Høyre vil jobbe for at Norge skal bli EU-medlem så raskt som mulig, men vil ikke ta opp saken i den neste perioden.

Publisert 14. sep. 2012 kl. 14.13
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 218 ord
Foto: Scanpix
- Vi kommer ikke til å sette i gang en prosess med en EU-søknad når saken er uaktuell både i befolkningen og EU, sier nestleder i Høyre, Bent Høie til Stavanger Aftenblad.Høie, som er leder av programkomiteen, vil tirsdag legge fram siste høringsutkast av programmet for stortingsperioden 2013-2017. Der kommer det til å stå at Høyre skal «arbeide for styrket integrasjon i Europa og norsk medlemskap i EU». I inneværende periode er ordlyden at Høyre vil «arbeide for at Norge skal bli medlem av EU så raskt som mulig», skriver avisen.- Vi er fortsatt for EU, og det kommer til å stå i programmet. Samtidig mener vi dette er en sak som skal avgjøres i en folkeavstemning, sier Høie. Han mener det er flere grunner til at EU-saken ikke blir et tema framover.- EU befinner seg i en situasjon hvor de ikke kan ta imot nye medlemmer. Det er også åpenbart hva befolkningen i Norge mener, sier Høie, og sikter til den pågående eurokrisen i Europa og meningsmålingene som viser at det er stor motstand, både blant folket generelt og blant Høyres egne velgere.En fersk meningsmåling laget av Sentio for avisene Klassekampen og Nationen viser at 64,9 prosent av befolkningen sier nei til EU. Blant Høyre-velgerne er det bare 38 prosent som nå sier ja til EU. (©NTB)