Ikke noe oppsving for Romney etter landsmøte

Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney har så langt ikke sett noe til det oppsvinget på meningsmålingene som vanligvis kommer etter et landsmøte.

Republican presidential candidate, former Massachusetts Gov. Mitt Romney. (AP Photo/Jim Cole)
Politikk

En måling utført av Gallup umiddelbart etter Republikanernes landsmøte i forrige uke, viser at Romney på det tidspunktet fortsatt lå 1 prosentpoeng bak president Barack Obama. De to kandidatene foran høstens presidentvalg i USA fikk henholdsvis 46 og 47 prosents oppslutning.Vanligvis opplever amerikanske presidentkandidater et hopp på meningsmålingene i kjølvannet av landsmøtene hvor de hylles og offisielt utpekes til kandidater.Av de spurte i Gallup-målingen svarer 40 prosent at Republikanernes landsmøte ga dem mer lyst til å stemme på Romney. Men 38 prosent svarer at møtet hadde stikk motsatt effekt.Møtet i Tampa i Florida i forrige uke ble preget av orkanen Isaac, som tok noe av oppmerksomheten fra Romney og gjorde det nødvendig å utsette åpningen med én dag.Det demokratiske partiets landsmøte i Charlotte i Nord-Carolina begynner tirsdag. President Obama brukte dagen før åpningen til å besøke områder som ble rammet av orkanen i delstaten Louisiana. (©NTB)

Nyheter
Politikk