Isaac bringer regn til tørkerammede amerikanere

Restene av orkanen Isaac har omsider sørget for regn i noen av de tørkerammede områdene i USA.

New Orleans forbereder seg på Isaac. Foto: Øystein Schmidt
Politikk

Bønder i delstatene Arkansas, Missouri, Illinois, Kentucky og Indiana gledet seg søndag over orkanrestene som har brakt med seg det første skikkelige regnværet på flere måneder.Tørken denne sommeren i USA har vært den verste på 50 år. Særlig maisdyrkerne er hardt rammet, noe som har bidratt til å presse opp matprisene på verdensmarkedene.Isaac førte til betydelige ødeleggelser langs kysten av Louisiana i forrige uke, og president Barack Obama skal mandag besøke de berørte områdene. Her vil han møte lokale tjenestemenn og få et inntrykk av opprydningsarbeidet i etterkant av orkanen.Minst fire mennesker har omkommet i USA som følge av uværet. I Karibia førte Isaacs herjinger til at 23 mennesker mistet livet på Haiti og i Den dominikanske republikk. (©NTB)

Nyheter
Politikk