Kinas toppledelse rammet av ny skandale

Toppledelsen i Kinas kommunistparti rystes av en ny skandale.

Kinas president Hu Jintao. Foto: AP
Politikk

En av president Hu Jintaos nære politiske allierte blir nå straffet fordi sønnen hans amokkjørte med en sportsbil.Menneskeliv skal ha gått tapt da mannen krasjet med bilen i Beijing 18. mars i år, skrev nyhetsbyrået Reuters mandag. Ifølge ubekreftede meldinger dreide det seg om en Ferrari, og saken har satt nytt søkelys på den kinesiske maktelitens luksusvaner.Det er heller ikke bekreftet at mannen selv omkom i ulykken., men saken får uansett politiske følger.- Partiledelsen er svært følsom for antydninger om at barna til ledende tjenestemenn i partiapparatet lever som privilegerte rikfolk og har mistet all kontakt med massene, sier ikke navngitte kinesiske kommentatorer til Reuters.Ifølge ryktene ble bilen kjørt av sønnen til Ling Jihua, som sist helg skal ha blitt fratatt stillingen som leder for sekretariatet i kommunistpartiets sentralkomité. Stillingen ga Ling innflytelse på linje med en kabinettssekretær i vestlige land, eller regjeringsråden ved Statsministerens kontor i Norge.Kinas kommunistparti er i ferd med å skifte ut sin toppledelse. Men skiftet på toppen av partiapparatet ble tidligere i år forstyrret av uro, da den fremadstormende politikeren Bo Xilais kone ble dømt for drap og Bo selv sparket fra vervet som partisjef i millionbyen Chongqing.

Nyheter
Politikk