Klaveness etterforskes for korrupsjon

Rederiet Klaveness er under etterforskning for å ha betalt bestikkelser i gulfstaten Bahrain.

Trond Harald Klaveness. Foto: Scanpix
Politikk

Økokrim mistenker at rederiet Klaveness, via den kanadisk-britiske megleren og forretningsmannen Victor Dahdaleh, har betalt bestikkelser i gulfstaten Bahrain for å sikre seg fraktkontrakter, skriver Dagens Næringsliv.Etterforskningen har nå pågått i over ett år, men har hittil vært en godt bevart hemmelighet. Det var rederiet og eierne selv, Tom Erik og Trond Harald Klaveness, som i 2010 meldte fra til Økokrim om mistankene. Nå har de to brødrene begge status som mistenkte.Rederiet brukte Dahdaleh som megler fra 1993, men forteller til avisen at fra 1998 til 2003 økte kommisjonene flere ganger, og lå etterhvert på "nivåer langt ut over det vanlige i bransjen". Nøyaktig størrelsen på utbetalingene ønsker de ikke å oppgi.- Nivået på utbetalingene ble overfor oss forklart med at det var kommisjoner til Bahrain. Det ble indikert at det var utbetalinger til kongen i Bahrain. Det var det vi ble fortalt, men vi vet fortsatt ikke om det er det som har skjedd, sier Trond Harald Klaveness til DN.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringsliv