Lippestad reagerer mot bok om Breiviks e-post

Anders Behring Breiviks hovedforsvarer Geir Lippestad synes ikke det er greit at en bok blir utgitt basert på Breiviks private epost.

Geir Lippestad - Foto: Scanpix
Politikk

Frilansjournalist og forfatter Kjetil Stormark utga mandag boka «Massemorderens private e-poster» som bygger på over 7.000 private e-poster han fikk utlevert få dager etter 22. juli-terroren i 2011.Stormark opplyste på pressekonferansen der han presenterte boka at han hadde informert Breiviks forsvarerteam om at en bok ville komme kort tid etter at rettssaken mot Breivik var over, og at eventuelle juridiske innsigelser ville bli vurdert. Men han hadde ikke mottatt noen henvendelser fra Lippestads advokatfirma.- Breivik har rett på personvern på lik linje med andre. Derfor mener jeg at han burde blitt spurt før denne boka gis ut, sier Lippestad til P4.Stormark opplyste på pressekonferansen at verken han eller forlaget var interessert i å søke Breiviks tillatelse.Stormark, som har fått tilgang til materialet fra en ukjent hackergruppe, sa han har forholdt seg til e-postene slik en rekke medier har forholdt seg til lekkasjene fra nettstedet WikiLeaks. WikiLeaks har offentliggjort tusener av hemmelige meldinger fra USAs utenriks- og forsvarsdepartement.Lippestad sier han ikke tror Breivik vil komme til å bringe boka inn for retten.

Nyheter
Politikk