Lørdag er Breivik-dommen rettskraftig

Anders Behring Breivik kan anke forvaringsdommen fram til midnatt lørdag.

Anders Behring Breivik - Foto: Scanpix
Politikk

Når dommen er rettskraftig, skal Breivik gjennom en ti uker lang kartleggingsperiode i fengselet.Breivik ble 24. august i år dømt til 21 års forvaring av Oslo tingrett. Dommen ble ikke vedtatt på stedet. Breivik sa han verken kunne godta eller anke dommen fordi det ville være det samme som å anerkjenne retten. Tingrettsdommer Wenche Arntzen tolket dette som at han tok betenkningstid. Dermed fikk Breivik formelt to ukers frist til å sende en anke.Midnatt Når det er avklart at dommen ikke blir anket, er den rettskraftig.- Vi kan ikke si nøyaktig når dommen er rettskraftig. Ankefristen går ut ved midnatt natt til lørdag, Breivik kan sende brev eller på annen måte kommunisere at han vil anke, fram til midnatt. Dermed kan et brev som først når tingretten i neste uke være levert innen fristen, sier informasjonssjef Irene Ramm ved Oslo tinghus til NTB.

Nyheter
Politikk