McDonald's åpner vegetar-restaurant

Fastfood-kjeden stryker kjøttet fra menyen, og satser på vegetarmat i nye restauranter.

McDonalds - Foto - Scanpix
Politikk

McDonald's, som til nå har vært synonymt med burgere, åpner sine første to vegetar-restauranter i India, skriver business.dk.Kjeden har lenge slitt i landet der kuen er et hellig dyr, og spising av oksekjøtt sees som en tabu.McDonald's forsøker derfor å styrke salget gjennom å satse utelukkende på vegetariske retter. Satsingen avspeiler selskapets forsøk på å komme inn på et kjempestort marked, der det er høy etterspørsel etter rask og billig mat for unge familier.Kjeden åpnet sin første butikk i India i 1996, og forsøkte da å markedsføre seg ved å selge lammekjøtt-burgere. Dette fungerte i midlertid dårlig, og det eneste kjøttet som står på menyen i dag, er kylling.McDonald's har foreløpig 271 restauranter landet over, men talsmannen for selskapet i India forventer at antallet vil bli fordoblet over de neste tre årene.FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK HER!

Nyheter
Kultur