Merkel maner til solidaritet med gjeldstyngede naboer

Tysklands statsminister Angela Merkel slår tilbake mot Hellas-kritikere i søsterpartiet og maner til solidaritet med gjeldsrammede land i eurosonen.

Angela Merkel - Foto: Ap/Scanpix
Politikk

Ledere i regjeringspartiet CSU, det bayerske søsterpartiet til Merkels CDU, har blitt stadig mer kritisk til håndteringen av gjeldskrisen. De har uttalt at krisehjelpen til stater som sliter må stanses og har hintet sterkt til at Hellas bør forlate valutaunionen.I en tale på en folkefest sør i Bayern mandag sa Merkel at Tyskland må støtte de gjeldstyngede nasjonene, inkludert Hellas.- I en så vanskelig tid har disse landene fortjent vår solidaritet i form av at vi ønsker at de er i stand til å overvinne problemene, sa Merkel i byen Abensberg. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv