Nå forbys brennevin her

Tsjekkia har innført midlertidig totalforbud mot brennevin etter at 19 personer har dødd av metanolforgiftning.

Publisert 15. sep. 2012 kl. 07.00
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 20.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 105 ord
alkohol.jpg
Forbudet trådte i kraft fredag og gjelder på ubestemt tid. Formålet er å unngå flere dødsfall og skader inntil myndighetene får oversikt over hvem som har solgt og kjøpt det giftige brennevinet.Etterforskningen har pågått en uke, og elleve mennesker er så langt pågrepet. Det første dødsfallet fant sted forrige helg i regionen Mähren-Schlesien, 35 mil øst for hovedstaden Praha.Flere titalls mennesker har fått skader etter å ha drukket hjemmebrent eller smuglersprit som trolig inneholder metanol. Noen har mistet synet, mens andre er lagt i kunstig koma som ledd i behandlingen.Helseminister Leos Heger sier til avisa Dnes at spritforbudet vil kunne vare i flere uker. (©NTB)