Ny politiaksjon mot romfolk i Oslo

Mandag kveld vil politiet i Oslo hindre romfolk i å slå leir for natten i Sars gate og i Vaterlandsparken. Ifølge politiet er det klager fra naboer over rotter og avføring som gjør aksjonen nødvendig.

Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix.
Politikk

Romfolket blir til stadighet bedt om å forlate sine ulovlige oppholdssteder i byen. Tidlig i juli foretok politiet en lignende aksjon i Vaterlandsparken, men allerede dagen etterpå var mange på plass igjen.Nå vil politiet foreta en ny aksjon etter at beboerne i området, Lakkegata skole, Riverside ungdomsklubb og bydelsoverlegen i Gamle Oslo har bedt politiet om det, skriver Aftenposten.- Det lukter sterkt i hele området, det er rotter, smittefare og andre ting som avføring fører med seg. Bydelsoverlegen anmoder oss om å gjøre noe med det, sier stasjonssjef ved Grønland politistasjon, Kåre Stølen.Stølen understreker at politiet som skal være til stede mandag kveld kun for å gi beskjed om at det ikke er tillatt å legge seg til å sove i området.- Slår de seg ned et annet sted, får vi se på det når det skjer. Sånn som de holder på, kan de uansett ikke være i boligområder. Vi må bare sørge for at de lover og regler som gjelder følges, sier han.Organisasjonen Folk er folk som jobber for å bedre romfolkets levevilkår i Norge, tror ikke politiaksjonen vil endre noe.- Det eneste dette vil føre med seg, er at det skapes forvirring og kaos for et døgn eller to. Noen får kanskje en bot som de ikke kan betale, men så går alt tilbake til normalen igjen, sier leder Bjønnulv Evenrud. (©NTB)

Nyheter
Politikk