Ny trusselsak mot Stoltenberg

En 44-åring fra Romerike er siktet for å ha truet med vold for å få snakke med statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Jens Stoltenberg - Foto: Scanpix
Politikk

Den 44-årige mannen ble pågrepet fredag, og varetektsfengslet i en uke i Nedre Romerike tingrett, skriver Dagbladet.Begrunnelsen for å varetektsfengsle 44-åringen, er fare for nye straffbare forhold.Mannen er siktet for to saker. Han skal å ha kommet med drapstrusler mot Nav-ansatte, som han ifølge politidokumenter har truet med å skyte. Det neste punktet er at han skal ha truet med å gå til håndgripeligheter for å få statsministeren i tale. Strafferammen er fengsel i inntil tre år.Dette er andre gang i løpet av tre måneder at statsminister Stoltenberg er involvert i en trusselsak. I begynnelsen av juni ble en 47-åring arrestert av Politiets sikkerhetstjeneste for å ha kommet med drapstrusler mot statsministeren og en kjent rikspolitiker, som er 47-åringens stefar.Mannen er varetektsfengslet og gjennomgår en rettspsykiatrisk undersøkelse, etter begjæring fra sin forsvarer, advokat Oscar Ihlebæk. (©NTB)

Nyheter
Politikk