Obamas folk forsvarer presidentens tale

Barack Obamas medarbeidere avviser påstander om at presidenten holdt en kjedelig og uinspirert tale til det demokratiske partiets landsmøte denne uken. Velgerne har nok oppfattet budskapet, blir det sagt.

Barack Obama - Foto: AP
Politikk

Obama ba i talen om at velgerne må ha tålmodighet med den økonomiske situasjonen. Den beste oppskriften på ny vekst og framgang er å gjenvelge ham for en ny fireårsperiode, sa presidenten til deltakerne på landsmøtet i Charlotte i delstaten North Carolina.- Barack Obama er i stor grad oppbrukt som taler og ofte kjedelig, mente spaltisten Peggy Noonan i den konservative næringslivsavisen Wall Street Journal. Men en ikke navngitt talsmann for Obama sier at dette neppe er den jevne velgerens oppfatning.- Jeg syns det amerikanske folk har reagert svært bra på presidentens tale. Først og fremst blir den oppfattet som optimistisk, og den oppfattes som et troverdig uttrykk for hans ideer og målsettinger om å rette opp økonomien, framholdt talsmannen.Obama framstilte oppgjøret mellom ham og den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney som en valg mellom solide middelklasseverdier og økonomisk kaos. Meningsmålinger tyder fortsatt på et svært jevnt oppgjør mellom de to ved presidentvalget 6. november. (©NTB)

Nyheter
Politikk