Politibetjent mistet jobben etter å ha fjernet bevis

En politibetjent i Vest-Agder er fradømt jobben etter å ha fjernet bevis i en promillesak mot sønnen.

Foto: Scanpix
Politikk

En politibetjent i Vest-Agder er fradømt jobben etter å ha fjernet bevis i en promillesak mot sønnen.Da saken startet i Lister tingrett i Farsund, la mannen alle kort på bordet. Retten mener derfor at det er bevist at mannen låste seg inn på Flekkefjord politistasjon som han hadde tilgang til gjennom sin stilling, og fjernet fire blodprøveglass som inneholdt blod fra hans egen sønn, melder NRK.Sønnen var siktet for en straffbar handling i forbindelse med en trafikkulykke. Glassene politibetjenten fjernet, ble erstattet av tomme glass. Sønnens blodprøver gravde han ned på sin egen eiendom.De tomme blodprøveglassene sto i en forseglet boks og ble sendt til Folkehelseinstituttet for analyse. Etterforskerne fikk tilbakemelding om at glassene var tomme, og forholdet ble rapportert til ledelsen i Agder politidistrikt.Spesialenheten for politisaker avhørte politibetjenten som erkjente at han hadde fjernet blodprøvene. Nå er han fradømt jobben, og i tillegg må han betale sakskostnader med 5.000 kroner.

Nyheter
Politikk