Politiet tror ikke Sigrid døde i en bilulykke

Politiet vet fremdeles ikke hvor og hvordan Sigrid Schjetne (16) ble drept, men mener hun ble truffet av en bil. En teori skal være at hun overlevde påkjørselen, men ble fraktet bort og drept senere.

Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Privat / NTB scanpix.
Politikk

Spekulasjonene i mediene om hva som kan ha skjedd da den 16 år gamle jenta brått og mystisk forsvant på vei hjem fra en venninne, var mange torsdag. Flere medier meldte at politiets hovedteori var at hun ble påkjørt med vilje.Senere på kvelden meldte VG at politiets hovedteori er at Sigrid skal ha blitt påkjørt av den siktede 37-åringen, men overlevd påkjørselen. Han skal deretter ha fraktet henne vekk og drept henne senere, skriver avisen.Fire uker varetektPolitiet fikk torsdag medhold i Oslo tingrett om at det var skjellig grunn til å mistenke 37-åringen fra Ålesund og hans 64 år gamle kamerat fra Vestby, og de ble varetektsfengslet for fire uker.I kjennelsen skriver Oslo tingrett at den finner det lite sannsynlig at det dreier seg om en trafikkulykke.«Retten legger vekt på at politiet ikke har funnet noen spor ved forsvinningsstedet som kan tyde på at hun ble utsatt for en påkjørsel. Videre legger retten særlig vekt på hvilken tilstand liket ble funnet», skriver tingrettsdommer Jonas Petter Madsø.37-åringens forsvarer, John Christian Elden, mener på sin side at en ulykke er sannsynlig, ifølge TV 2.- Det jeg kan si om dette, er at jeg i retten ikke bestred at det forelå skjellig grunn til mistanke for uaktsomt drap, sier Elden til kanalen.- Solgte bil med skaderRetten mener det er skjellig grunn til å mistenke 37-åringen for drapet, og viser til at han kan knyttes både til området og tidspunktet 16-åringen forsvant og til funnstedet. Retten mener andre funn på stedet liket ble funnet, samt politiets opplysninger i andre klausulerte dokumenter, underbygger mistanken mot ham.«Samlet sett mener retten det foreligger sannsynlighetsovervekt for at den siktede har forholdt seg som beskrevet i siktelsen», står det i kjennelsen.Ifølge kilder NRK har snakket med, skal en registrering gjort av 37-åringens bil ved bomstasjonen på Abildsø i bydel Østensjø vise at han var i området i tidsrommet da Sigrid forsvant.Om den andre siktede i saken, en 64 år gammel mann, skriver retten at han ikke har noe alibi på tidspunktet da Sigrid forsvant, og de mener det er skjellig grunn til mistanke mot han også, selv om mistankegrunnlaget er svakere enn for 37-åringen.Mistenkte kameratenIfølge kjennelsen har 64-åringen forklart i avhør forklart at han observerte skader på en bil tilhørende sin nå medsiktede kamerat, og at siktede da tenkte på Sigrid-saken. Han forklarte at han også sikret seg et bevis for skadeobservasjonen på bilen.Retten sier de finner det påfallende at han ikke gikk videre med sine observasjoner og mistanker til tross for at Sigrid-saken var gjenstand for enorm medieoppmerksomhet. Retten synes også det er påfallende at han knyttet bilskaden opp mot Sigrid-saken, da det på det tidspunktet ikke var kjent at det kunne dreie seg om en påkjørsel.Ifølge TV 2 skal 37-åringen bare noen dager etter at Sigrid forsvant ha solgt en bil med knust frontrute og kollisjonsskader.Hund avgjørendePolitiadvokat Cecilie Gulnes sier det var pågripelsen av de to på 64-åringens eiendom i Oppegård som gjorde at politiet satte inn søk i området med hund.Hunden sporet opp Sigrid i et område med ulendt terreng, hvor hun lå tildekket, og tydelig forsøkt skjult. Uten hunden er det ikke sikkert hun ville blitt funnet, fastslår Gulnes.Politiet har etter funnet av Sigrid gjort ransakelser og kriminaltekniske undersøkelser på en rekke steder hvor de vet at de to siktede har oppholdt seg, blant annet i et lagerlokale på Bryn hvor campingvognen til den siktede 37-åringen står. Mannen skal ha bodd i denne vognen i lengre tid og politiet jobbet store deler av torsdagen inne i det falleferdige huset.Politiadvokaten sier i et intervju med TV 2 Nyhetskanalen at det etter pågripelsene er gjort flere funn som knytter de siktede sterkere til funnet av den drepte 16-åringen.Ikke spor av misbrukPolitiet har fått en foreløpig obduksjonsrapport etter drapet på Sigrid, men Gulnes sier de fremdeles ikke vet hvordan, når og hvor hun ble drept.Hun sier obduksjonsrapporten så langt ikke viser spor av at 16-åringen skal ha blitt seksuelt misbrukt. (©NTB)

Nyheter
Politikk