Skal bruke 60 millioner på å gjenreise Utøya

Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF) presenterte fredag formiddag planene om å gjenreise Utøya til en prislapp på 60 millioner kroner.

AUF leder Eskil Pedersen Foto: Scanpix Holm, Morten
Politikk

AUFs 22. juli-fond har mottatt rundt 40 millioner kroner til formålet. Planene som AUF presenterte fredag formiddag innebærer en kostnadsramme på inntil 60 millioner kroner.- Vi er svært takknemlige for alle bidrag som gir muligheten til å gjenreise Utøya som et sted der ungdom fortsatt kan møtes til politisk engasjement og diskusjon, skriver AUF på Utøyas nettsted.Planene er utarbeidet i samarbeid med Fantastic Norway og PEAB. Prosjektet inneholder blant annet et eget minnested for å hedre ofrene etter terrorangrepet 22. juli i fjor. Et nytt hovedbygg skal få konferanseområde, møterom, spisesal, kjøkkenfasiliteter, svalganger, basarområde og klokketårn, og det skal bygges nye brygger. Atkomstveien på landsiden skal utbedres, og det skal også den nåværende infrastrukturen på øya.Planene innebærer oppgradering av aktivitetsområder, blant annet ny badestrand, oppgradering av fotball- og volleyballbaner, drenering på teltplass, ladestasjoner og belysning. Antall overnattingsplasser innendørs skal utvides, og den eksisterende bygningsmassen skal rustes opp. I tillegg innebærer planene en ny utescene for konserter og kulturarrangementer. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv