Sør-Afrika gir grønt lys til utvinning av skifergass

Sør-Afrika har opphevet et midlertidig forbud mot utvinning av skifergass i Karoo-regionen.

Foto: Finansavisen
Politikk

Området antas å ha noen av verdens største forekomster av denne type energi, og beslutningen kan bety store inntekter for flere olje- og gasselskaper, blant annet Royal Dutch Shell og Falcon Oil & Gas.Samtidig mener miljøvernere at man står i fare for å starte en prosess som kan skape store miljøødeleggelser.- De kommer til å bruke massevis av vann med en enorm mengde kjemikalier i et område der det er lite vann, sier Ferrial Addam, en klimaaktivist i Greenpeace.Det midlertidige forbudet ble innført i april i fjor etter at en forskningsrapport advarte mot at den omstridte utvinningsmetoden kunne være farlig.En ny studie konkluderer imidlertid med at utvinningen av skifergass er trygg, opplyser Collins Chabane ved presidentens kontor.Eksperter mener at utvinningen av skifergass på lang sikt kan løse Sør-Afrikas energiproblemer. 85 prosent av elektrisiteten som brukes i landet, er basert på kullkraftverk. (©NTB)

Nyheter
Energi