Spania sprøyter milliarder inn i nasjonalisert bank

Spanias statsstøttede bankkrisefond har besluttet å pumpe ytterligere 4,5 milliarder euro inn i den nasjonaliserte storbanken Bankia.

AP Photo
Politikk

Tilførselen, tilsvarende nærmere 33 milliarder kroner, begrunnes med et behov for å sikre konsernets kapital.Bankia er sentral i den spanske finanskrisen, som i sommer fikk eurolandene til å bli enige om å gi spanske banker kriselån verdt opptil 100 milliarder euro. Landets fjerde største bank Bankia er et resultat av at mange små banker tidligere er blitt tvunget til å slå seg sammen. Bankia ble nasjonalisert tidligere i mai.Kapitalinnsprøytningen mandag ble gjort i overensstemmelse med europeiske myndigheter, forsikrer det spanske krisefondet mandag. De 4,5 milliardene utgjør kun et forskudd på en bredere kapitaltilførsel som skal skje i henhold til avtalen i eurosonen.Bankkrisen har røtter tilbake til en boligboble som sprakk i 2008, og som påførte spanske banker store tap. (©NTB)

Nyheter
Børs