Stoltenberg til Sola for å lære om beredskap

Petroleumsindustrien har kommet langt innen sikkerhetsledelse og sikkerhetskultur. Fredag skal statsministeren til Rogaland for å lære.

Jens Stoltenberg. Foto: Scanpix
Politikk

22. juli-kommisjonens rapport understreker betydningen av kultur, ledelse og holdninger i arbeidet med sikkerhet og beredskap. I en redegjørelse for Stortinget i forrige uke sa statsminister Jens Stoltenberg (Ap) at resten av samfunnet har mye å lære av petroleumssektoren.En drøy uke senere lander han på Stavanger lufthavn Sola for å møte Petroleumstilsynet og Statoil fredag ettermiddag. På hovedredningssentralen der skal Stoltenberg ha et åpent møte om sikkerhet og beredskap. Han skal også få en omvisning i operasjonssentralen.På oljemessa ONS forrige tirsdag sa konsernsjef Helge Lund i Statoil til NTB at Stoltenberg er inne på noe viktig når han ser til petroleumsbransjen:- Skal man få en god sikkerhetskultur, må man klare å skape en åpen kultur der man er villig til å lære av egne feil og det som går bra, men man må også kunne lære av andre, søke til dem som gjør det bedre enn en selv.Statoil-sjefen understreket at petroleumsbransjen har kommet langt, men må komme enda lenger. (©NTB)

Nyheter
Politikk