Streik stopper trikk og T-bane i Oslo

Både trikk og T-bane i Oslo blir fredag formiddag stoppet i et kvarter i sympati med de streikende sykehjemsansatte.

Trikk i Oslo - Foto: Scanpix
Politikk

Trikk og T-bane stanser mellom klokken 11.00 og 11.15 fredag. Fagforbundet tar ut tog- og trikkeførere i den politiske streiken. Fagforbundets medlemmer i Unibuss blir ikke bli tatt ut.- De sykehjemsansatte kjemper en viktig kamp. Alle har krav på en lønn de kan leve av og en anstendig pensjonsordning. Nå må NHO Service ta til vettet, sier lederen Rune Aasen i Oslo Sporveiers arbeiderforening i en pressemelding.Streiken gjennomføres ved at trikkens og T-banens vogner i trafikk kjører fram til nærmeste holdeplass/stasjon og står der mens den politiske streiken pågår.79 medlemmer ved ti private sykehjem i Oslo, Hordaland og Akershus er ute i streik. (©NTB)

Nyheter
Politikk