Sykehusene er blitt mer effektive

Sykehusene behandler flere enn før og ventetiden går ned, samtidig som kostnadsnivået holdes i sjakk.

Kirurger opererer på sykehus. Foto: Scanpix
Politikk

Det går fram av rapporten Samdata spesialisthelsetjenesten 2011, som legges fram tirsdag.Aktiviteten i somatisk pasientbehandling økte med 2,1 prosent fra 2010 til 2011, mens driftskostnadene økte med 0,2 prosent.- Dette er veldig gledelige tall. Det viser at sykehusene våre øker effektiviteten ved at de klarer å behandle flere uten at kostnadene går i været av den grunn, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) til NTB.Totalt 1.777.250 pasienter fikk behandling i den somatiske spesialisthelsetjenesten.- For få år siden lå du lenge på sykehus ved for eksempelvis en kreftoperasjon, mens i dag er det mange operasjoner som gjøres på dagtid. Det er en radikal utvikling, som skyldes ny teknologi og bedre metoder. Det er positivt for pasientene fordi de slipper å ligge lenge på sykehus, og det betyr at man kan behandle flere, sier helseministeren.

Nyheter
Politikk