Tollfritt for åtte av ti oster fra utlandet

Etter at tollfrikvoten med EU ble økt med 2.700 tonn fra nyttår, ligger det an til at over 80 prosent av fjorårets osteimport kan tas inn uten toll i år, skriver Nationen.

Foto: Tingvollost
Politikk

Regjeringen vurderer å styrke tollvernet for blant annet ost på grunn av sterkt press fra landbruket.Om det blir resultatet vil den økte tollen i mindre grad dempe dagens import, ifølge forsker Torbjørn Tufte ved Landbrukets Utredningskontor (LU).- Mesteparten av osten som ble importert i fjor kan i år importeres tollfritt, siden tollkvoten er økt. Mangfoldet av importerte spesialoster kan opprettholdes i butikkhyllene. Et styrket tollvern vil ha mest å si for om veksten i ostemarkedet skal dekkes med norsk melk, eller melk fra EU, sier Tufte til Nationen. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv