Vil ha Hellas ut av eurosamarbeidet

Kun en firedel av tyskerne mener Hellas bør bli i eurosonen, ifølge en ny meningsmåling.

Foto: AP
Politikk

En undersøkelse gjort for avisen Financial Times blant 1.000 innbyggere i Tyskland, Italia, Spania, Frankrike og Storbritannia viser store forskjeller i holdningen til kriserammede Hellas.Kun 26 prosent av tyskerne tror grekerne noen gang kommer til å betale tilbake kriselånene de har fått, sammenlignet med 77 prosent i Italia og 57 prosent i Spania.Nesten halvparten av tyskerne tror ikke Hellas noen gang vil klare å reformere økonomien nok til å klare seg uten internasjonal hjelp. Hele 88 prosent av italienerne og 70 prosent av spanjolene har imidlertid «noen tillit» til dette.Både Italia og Spania frykter de også kan ryke ut av eurosonen dersom Hellas først blir tvunget ut.I Frankrike er holdningen litt mer sammensatt. Kun 32 prosent mener Hellas bør ut av eurosonen, mens tallet i Tyskland er 54 prosent og kun 27 prosent mener de bør bli. Men både franskmennene og tyskerne er uvillige til å bidra med mer hjelp til grekerne, ifølge målingen utført av Harris for Financial Times.Meningsmålingen illustrerer den tyske statsministeren Angela Merkels vanskelige plassering mellom press på hjemmebane og press fra Europa om å gi grekerne mer tid og midler til å gjennomføre reformer og nedskjæringer. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv