Birkedal dømt til sju måneders fengsel

Tidligere Frp-topp Trond Birkedal er i lagmannsretten funnet skyldig i seksuelt misbruk av en 15 år gammel gutt, melder Rogalands Avis.

Trond Birkedal fra FrP - Foto: Scanpix
Politikk

Tidligere Frp-topp Trond Birkedal er i Gulating lagmannsrett funnet skyldig i seksuelt misbruk av en 15 år gammel gutt. Lagmannsretten har dømt Birkedal til sju måneders ubetinget fengsel.Dommen omfatter også snikfilming og at Birkedal har utgitt seg for å være jente for å få kontakt med og bilder av unge gutter, melder Rogalands Avis.Birkedal reagerer sterkt på dommen.- Jeg er uskyldig dømt, sier han til NTB.Birkedals forsvarer, advokat Arvid Sjødin, opplyser at dommen vil bli anket.I februar i år ble den tidligere Fremskrittsparti-politikeren funnet skyldig i uanstendig atferd. Han innrømmet å ha smugfilmet gutter på badet og ha brukt en falsk nettprofil til å chatte. Men i tingretten ble han frifunnet for å ha hatt seksuell omgang med den da 15 år gamle gutten - det alvorligste punktet i tiltalen.Påtalemyndigheten anket denne frifinnelsen og la i lagmannsretten ned påstand om ni måneders fengsel, det samme som i tingretten.

Nyheter
Næringsliv