Etter at fastrenten har rast nedover i halvannet år, har trenden nå snudd. Sjeføkonom i Terra, Jan Ludvig Andreassen, mener likevel ikke at bunnen er nådd. Han tror den flytende boliglånsrenten vil falle ned mot tre prosent, skriver VG.- Renten kommer til å falle betydelig og vil ikke stige de neste fem årene. Man bør derfor ikke binde renten. Jeg håper Norges Bank åpner for kutt i løpet av vinteren. Gjør de ikke det, må vi regne med at kronekursen styrker seg kraftig og skaper ubalanser i norsk økonomi, sier sjeføkonomen til avisen.Professor ved Økonomisk Institutt ved Universitetet i Oslo, Karen Helene Ulltveit-Moe, tror derimot at det skal mye til for at renten settes ytterligere ned.- Da må det gå enda dårligere i verdensøkonomien, sier hun til VG.Det er duket for nytt rentemøte i Norges Bank onsdag kl. 14.00.