Overvåkingsskipene kom inn i Japans territorialfarvann ved øya Minamikojima ved halv sju-tiden torsdag morgen, ifølge den japanske kystvakten.Øya ligger i den omstridte øygruppen Japan kaller Senkakus og Kina kaller Diaoyus.Forholdet mellom Kina og Japan er blitt svært betent de siste månedene på grunn av konflikten om øyene, som ligger i farvann med store fiskeressurser. Det antas også at det kan være store naturressurser i havbunnen rundt øyene.Diplomater fra Japan og Kina har møttes for å prøve å finne en løsning på striden om de ubebodde øyene, bekrefter Japans regjering.Japanske medier har meldt at landets viseutenriksminister Chikao Kawai i hemmelighet møtte kinesiske diplomater, trolig inkludert hans kinesiske motpart Zhang Zhijun, i Shanghai i forrige uke.Under konflikten i høst har det i begge land kommet nasjonalistiske følelser til uttrykk. I Kina har det regjerende kommunistpartiet tillatt omfattende demonstrasjoner mot Japan som dels har ført til voldsomheter. (©NTB)