Ledelsen i Beijing har ikke glemt Nobelkomiteens beslutning om å tildele fredsprisen til den fengslede kinesiske dissidenten Liu Xiaobo for to år siden.Fra Kinas side vil det ikke bli gjort noe aktivt for å bedre forholdet, slo viseutenriksminister Ma Zhaoxu fast onsdag.Kina har lagt all politisk dialog med Norge på is, og landet har innført straffetoll på norsk laks.Norske bedrifter i Kina har også fått problemer med å skaffe visa til sine ansatte etter fredspristildelingen, og de møter også andre utfordringer i landet.- Jeg håper Norge setter pris på bilaterale forbindelser og vil arbeide for å gjenopprette båndene, sa Ma Zhaoxu ifølge AP.Ma gjentok Beijings tidligere anklager om at den norske regjering trakk i trådene da Nobelkomiteen tok sitt valg for to år siden, noe som avvises fra norsk side.Kinas reaksjon på fredspristildelingen i 2010 var raseri og anklager om at Norge belønnet en kriminell.Kinas statsminister Wen Jiabao skal i neste uke delta på et møte mellom asiatiske og europeiske land i Laos, der også norske representanter vil være til stede. (©NTB)