Svært få ønsker rødgrønn regjering

Både ettpartiregjeringer med Høyre eller Arbeiderpartiet og en blåblå regjering har mer støtte blant folk enn dagens rødgrønne. Det viser en ny meningsmåling.

Erna Solberg. Foto: Scanpix
Politikk
Bare 4,3 prosent av de spurte sier de ønsker en rødgrønn regjering i en meningsmåling utført av Sentio for Nationen.Også blant Arbeiderpartiets egne velgere er holdningen til den rødgrønne regjeringen lunken. Mens halvparten ønsker en ren Ap-regjering er det bare 14 prosent som ønsker seg en rødgrønn regjering.En blåblå regjering, altså med kun Høyre og Frp, får en oppslutning på 11,8 prosent på målingen.Størst oppslutning blant regjeringsalternativene får de to rene ettpartiregjeringene: 13,5 prosent foretrekker en ren Ap-regjering, mens 13,3 foretrekker en ren Høyre-regjering.Et borgerlig regjeringsalternativ uten Frp, men med Høyre, KrF og Venstre, får bare 3,7 prosents oppslutning.I samme måling svarer 36,6 av de spurte at de foretrekker Erna Solberg som statsminister, mens 30,7 prosent svarer Jens Stoltenberg. Bare 5 prosent mener Siv Jensen er et godt statsministeremne.Sammenlignet med en lignende måling for én måned siden har Solbergs popularitet økt med 2,6 prosentpoeng og Stoltenbergs falt med hele 6 prosentpoeng. (©NTB)