Vil slå ned på trusler mot journalister

Stadig flere journalister blir truet på jobb. Nå ber Riksadvokaten politiet prioritere saker som gjelder slike trusler.

Oslo 20120423.Terrorrettssaken mot Anders Behring Breivik i Oslo tingrett 2012. Riksadvokat Tor-Aksel Busch i sal 250 i Oslo tinghus mandag på sjette dag av rettssaken der Anders Behring Breivik står tiltalt for terrorangrepet i Oslo og på Utøya 22. juli 2011. POOL.Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Åserud, Lise
Politikk
Torsdag ble islamistlederen Ubaydullah Hussain siktet for trusler mot to journalister.Nå vil riksadvokat Tor-Aksel Busch at politiet skal prioritere anmeldelser av trusler mot journalister, og oppfordrer i sitt årlige rundskriv om mål og prioriteringer for politi og statsadvokater om at de må følge slike saker tettere opp, melder NRK.I en undersøkelse fra Norsk Journalistlag kommer det fram at åtte av ti krimjournalister og nesten halvparten av journalister som dekker politikk, næringsliv, økonomi og vanlig nyhetsjournalistikk, har opplevd trusler de siste årene. (©NTB)