665 anmeldt for trygdesvindel i år

655 personer er hittil i år anmeldt til politiet for å ha svindlet rundt 117 millioner kroner fra Nav.

NAV - Foto - Scanpix
Politikk

En gjennomsnittlig trygdesvindelsak ligger på rundt 178.000 kroner, og det er en økning på 40.000 kroner per sak sammenlignet med samme periode i fjor, skriver Aftenposten.- Vi jobber kontinuerlig med å avdekke svindel, sier fungerende direktør for Nav Kontroll, Sverre Lindahl.Tallene fra Nav er oppdatert til og med august, og det er avdekket desidert mest dagpengesvindel, både i antall saker og beløp. Hittil i år har Nav 354 anmeldte dagpengesaker, og Nav mener over 45 millioner kroner er svindlet i disse sakene.De neste største gruppene med svindelsaker er henholdsvis sykepenger med over 17 millioner kroner, og arbeidsavklaringspenger der nesten 17 millioner kroner skal være svindlet.Uansett sak vil Nav kreve feilutbetalte penger tilbake. Hvis saken viser seg å være særlig alvorlig og Nav mener mottakeren har brutt bedrageribestemmelsene med vilje, blir vedkommende politianmeldt.Nav har 85 medarbeidere i sin kontrollavdeling. Mandatet er å forebygge, avdekke og utrede trygdesvindel. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv