Skandalerammede BBC får ny sjef

Lederen for Royal Opera House, Tony Hall, blir ny generaldirektør i BBC.

AP Photo
Politikk

Han overtar etter George Entwistle, som nylig måtte forlate den kriserammede britiske TV-kanalen.- Han er rett person til å lede BBC ut av den nåværende krisen, sier BBCs styreformann Chris Pattern.Forgjengeren George Entwistle gikk av 10. november etter bare 54 dager i jobben som generaldirektør.Flere av den britiske rikskringkastingens øverste ledere har måttet ta sin hatt og gå den siste tiden. Bakgrunnen for hoderullingen er feilaktige overgrepsanklager som ble rettet mot en britisk politiker i BBC-programmet Newsnight.Skandalen kom på toppen av de omfattende overgrepsmistankene mot den avdøde programlederen Jimmy Savile, en sak som har rystet BBC i høst.Tony Hall har tidligere vært nyhetssjef i BBC og tar etter planen over i starten av mars neste år, mens fungerende generaldirektør Tim Davie forblir i stillingen fram til da. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv