Staten skal hjelpe med byggekontrakter på nett

Statsråd Inga Marte Thorkildsen (SV) lanserte onsdag et knippe nye standardkontrakter for håndverkstjenester.

Inga Marte Thorkildsen - Foto: Iván Kverme/Kapital
Politikk

Målet er å hjelpe alle som pusser opp eller bygger hus og hytter.Barne- og likestillingsministeren er også regjeringens forbrukersjef, og det er i denne rollen hun presenterte de nye forbrukerkontraktene for bygg. Med en enkel pålogging kan hvem som helst laste ned og fylle ut standardkontraktene for byggearbeider - og egne skjemaer for overtakelse og mangler.SV-statsråden kommer med en sterk oppfordring om å bruke de nye kontraktene og påpeker to viktige punkter: Ryddige kontrakter er et godt tiltak for å unngå tvister og strid, og de er et viktig tiltak mot svart arbeid.Thorkildsen trekker også fram at kontraktene som nå er lagt ut på nett er oppdatert og følger gjeldende regelverk. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv