22. juli på pensum for politifolk i USA

22. juli-massakren blir tema på et seminar om massedrap som amerikanske politibetjenter skal delta på i mars neste år.

Regjeringskvartalet slik det fremsto like etter terrorbomben 22. juli 2011 - Foto: Scanpix
Politikk

Det er satt av tid til en egen forelesning om 22. juli under seminaret som var planlagt lenge før Adam Lanza skjøt og drepte 20 Sandy Hook-elever i småbyen Newtown halvannen uke før jul.Norsk politi skal under seminaret i småbyen Hartford like nord for Milwaukee i delstaten Wisconsin forelese om terrorangrepene i Norge, skriver ABC Nyheter.Politiinspektør Egil Kulseth fra etterforskningsteamet i Oslo er som første ikke-amerikaner invitert til det årlige seminaret som arrangeres av politimester David Groves ved Hartford Police Department.- Gitt temaet var den tragiske hendelsen i Norge veldig relevant og er tidsmessig en av de siste episodene, sier Groves.- Så vidt vi vet, er det første gang så mange politiavdelinger møtes for å dele sine erfaringer om hva en gjorde rett og hva som gikk galt - og hvilke erfaringer de ulike enhetene har trukket, sier han. (©NTB)

Nyheter
Politikk