Erna Solberg forbereder regjeringsforhandlinger

Høyre-leder Erna Solberg forbereder seg til regjeringsforhandlinger ved å føre lister med saker der det er uenighet mellom dem og Frp, KrF og Venstre.

Erna Solberg - Foto - Hoyre.no
Politikk

- Selvfølgelig må vi ha sånne lister! Vi forbereder oss på å sitte i regjering. På ett tidspunkt skal vi forhandle. Da må vi ha oversikt over situasjonen. Vi fører kontinuerlige lister i Høyre, sier Erna Solberg til NTB.- Hva står på listene dine?- Det er lister med saker vi er enige om, hvor vi ikke hundre prosent enige, men hvor retningen stemmer, og hva som er vanskelige områder. Listene dreier seg om tyngdeforhold. Og jeg må si at den lengste listen er den som viser hva vi er enige om. Uenighetslisten er blitt kortere i løpet av det siste året.Solberg vil nødig snakke om hvilke saker hun har ført opp på de ulike listene.- Jeg har ikke tenkt å gå inn i noen bred diskusjon om innholdet i disse listene. Jeg har tenkt å forhandle med de andre partiene, og da har jeg tenkt å bruke energien min på det, fremfor å snakke om det i mediene, sier hun.Høyre-lederen og landets kanskje neste statsminister går likevel med på å gi et par eksempler:- Venstre tror sterkere på en omlegging til miljøavgifter enn det vi gjør. KrF er mer opptatt av volumet på bistand enn på selve effekten av bistand. Og når det gjelder Fremskrittspartiet har vi utfordringer i forbindelse med den totale utformingen av økonomien, der de blant annet har større skattelettelser enn oss. Alt i alt er avstanden større fra sentrumspartiene til Frp enn mellom Frp og oss. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv