Hellas vil bruke tiår på å reise seg

Det kan ta 10-20 år før Hellas greier å komme seg etter den økonomiske krisen, mener sjefen for Den europeiske investeringsbanken (EIB), Werner Hoyer.

Hellas' flagg og et EU-flagg ved siden av hverandre - Foto: AP
Politikk

- Gjenreisningsprosessen vil ta ett eller to tiår, sier Hoyer i et intervju med den tyske avisen Berliner Zeitung.Han kritiserer EU-politikerne for manglende mot under det siste EU-toppmøtet i desember. Han mener de unnlot å sørge for en større politisk integrasjon mellom EU-landene.- Vi har redningsfondene fra ESM, og ESB-sjef Mario Draghi har kjøpt oss litt tid med sitt program for kjøp av statsobligasjoner som politikerne nå må ta i bruk, sier Hoyer.ESM er en forkortelse for «den europeiske stabiliseringsmekanismen», mens ESB er forkortelse for Den europeiske sentralbanken. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv