Obama ber folket om hjelp mot budsjettstupet

President Barack Obama reiste mandag til Michigan for å søke støtte fra vanlige folk til å unngå det fryktede budsjettstupet ved nyttår.

Barack Obama - Foto: AP
Politikk

Forhandlingene mellom Det hvite hus og Republikanerne om en avtale for å avverge den truende krisen kommer ingen vei, og Obama trenger velgernes hjelp til å presse Republikanerne til å godta økt skatt på de rikeste.I skjorteermene og uten jakke appellerte Obama til fagbevegelsen på Daimler Detroit Diesel Truck-fabrikken i Redford i Michigan, der han er populær etter å ha reddet bilindustrien fra konkurs.Obama sa at hans forslag til løsning er den beste for folk flest, og at han søker en reduksjon i budsjettunderskuddet på en balansert og ansvarlig måte.- Vi trenger en pakke som holder skatten nede for folk flest og som innebærer kraftige kutt i ting vi ikke trenger. Da kan vi be de rikeste betale litt mer skatt, sa han i en tale i fabrikkhallen mandag.Uante konsekvenserDersom ikke Det hvite hus og Republikanerne kommer til enighet før nyttår, innføres automatiske budsjettkutt over hele fjøla og betydelige skatteøkninger som til sammen vil trekke 600 milliarder dollar ut av økonomien.De fleste økonomer mener et slikt økonomisk sjokk vil være nok til å kaste USA ut i en ny resesjon, med uante konsekvenser også for verdensøkonomien.

Nyheter
Næringsliv