Politiker etterforskes for svindel

Russiske myndigheter etterforsker opposisjonsleder Aleksej Navalnij, som anklages for bedrageri.

Kontrakt. Foto: Scanpix
Politikk

Navalnij sier han er offer for en forfølgelseskampanje satt i verk av Kreml.Påtalemyndigheten i Moskva etterforsker både Aleksej Navalnij og hans bror Oleg, opplyste den føderale etterforskningskomiteen fredag. Denne komiteen fungerer som et slags statspoliti som tar seg av spesielt alvorlige saker.De to anklages for underslag av 55 millioner rubler, tilsvarende 10 millioner kroner, fra en handelsbedrift. De skal ifølge påtalemyndigheten ha overført deler av pengene til et annet selskap de som de eier, og som har base i utlandet.Aleksej Navalnij er en av Russlands fremste opposisjonelle og en sterk kritiker av president Vladimir Putin. De nye anklagene mot ham dreier seg om angivelig svindel med tømmerhandel og transport av tømmeret i 2009.Navalnij arbeidet da som rådgiver for guvernøren i Kirov-regionen i de midtre delene av Russland. - Jeg vet ingen ting om disse sakene. Telefonen min ringer hele tiden. Og siden det tydeligvis ikke er nok for dem å plage meg, går de løs på familien min også, sa han fredag.Navalnij er også stevnet inn som vitne i granskningen av en opposisjonell demonstrasjon i Moskva 6. mai i år. Dette arrangementet endte i kaos, der politiet banket løs på demonstrantene og arresterte over 400 av dem.

Nyheter
Næringsliv