Tror USA er på vei mot budsjettkrise

USA ser ut til å være på vei mot budsjettstupet, mener senator Harry Reid, flertallsleder i Senatet.

Harry Reid. AP Photo
Politikk

Reid tilhører Demokratene i likhet med president Barack Obama. Torsdag kritiserte han Republikanerne for ikke å ville godta et budsjettforlik som innebærer skatteøkninger for de rikeste.Reid ga samtidig uttrykk for at han er pessimistisk når det gjelder utsiktene til en avtale før nyttår. Uten enighet vil det amerikanske statsbudsjettet bli rammet av en rekke automatiske kutt som i sin tid kun ble vedtatt for å gi politikerne mer tid til å forhandle fram en ordentlig avtale.- Det ser ut som om det er dit vi går, sa Reid, som mener at tiden er i ferd med å løpe fra politikerne. nTimeplan I en tale i Senatet ba han lederen i Representantenes hus, republikaneren John Boehner, om å overtale sine partifeller til å stemme for et forslag fra Demokratene om å forlenge skattekutt for amerikanere flest, med unntak av dem som tjener mer enn 250.000 dollar i året.Republikanerne i Representantenes hus er ventet å holde en telefonkonferanse torsdag ettermiddag. Da vil de også diskutere en timeplan for når de bør dra tilbake til Washington.

Nyheter
Næringsliv