Ap vil ha innvandrings-skeptiske stemmer

Arbeiderpartiet skal vinne valget ved å sikre stemmer fra de såkalte flytvelgerne, som står mellom Ap og Høyre. De har god økonomi, minimal interesse for politikk og er skeptiske til innvandring.

Raymond Johansen fra Arbeiderpartiet - Foto: AP
Politikk

Der Ap i valgkampene i 2005 og 2009 satset på å mobilisere sine kjernevelgere i fagbevegelsen og på venstresiden, er det nå de 300.000 «flytvelgerne» som skal fenges. De skiller seg gjennomgående fra tradisjonelle Ap-velgere på flere måter, skriver Klassekampen.- De er opptatt av sosialdemokratiske verdier. Problemet er bare at de ikke er sikre på om de skal stemme på oss, sier Ap-sekretær Raymond Johansen til Klassekampen.Strategene i Ap har det siste året brukt tid på å finne ut mer om velgerne som vurderer både Ap og Høyre. Det de har funnet ut er at de har over gjennomsnittet god økonomi og er lite interessert i ideologi og politikk, men er opptatt av kvalitet på velferdstjenestene.De er bekymret for det urolige økonomiske klimaet og bekymret for effektene av innvandringen og mener folks sosiale pliktfølelse bør styrkes.Flere i partiet har uttrykt bekymring over at frieriet til flyterne vil bety at Ap går til høyre politisk. Men det er det ingen grunn til, ifølge Johansen.- Flytvelgerne er overhodet ikke opptatt av privatisering eller skattekutt. De vil bare ha kvalitet på tjenestene og trygg styring av økonomien, sier partisekretæren. (©NTB)

Nyheter
Politikk