Dagligvarekjemper inngår samarbeid

NorgesGruppen har nå inngått en samarbeidsavtale med ICA Norge.

Tommy Korneliussen. Foto: Scanpix
Politikk

NorgesGruppen ASA har inngått en samarbeidsavtale med ICA Norge AS om deler av selskapets distribusjon og innkjøp, opplyses det i en melding.ASKO har kapasitet etter at Bunnpris valgte å avslutte samarbeidet med virkning fra 2012, og samarbeidsavtalen mellom NorgesGruppen og ICA Norge innebærer at cirka 60 prosent av ICA Norges volum vil bli distribuert av ASKO.Avtalen innebærer en samordning av distribusjon og logistikk mellom ICA Norge og NorgesGruppen.Den innebærer også at NorgesGruppen ivaretar deler av ICA Norges innkjøp. Innkjøpssamarbeidet omfatter samtlige varegrupper med unntak av ICAs og NorgesGruppens egne merkevarer, ferske brød/bakevarer, visse ferskvarer og fersk fisk og sjømat. Dialogen med leverandørene vil starte opp de kommende uker.Les hele meldingen her.Konkurransetilsynet er bekymret og frykter at samarbeidet mellom NorgesGruppen og Ica kan gå ut over konkurransen i dagligvaremarkedet. Dessuten kan det føre til ytterligere samarbeid, mener tilsynet.NorgesGruppen og Ica har til sammen omtrent halvparten av omsetningen i dagligvaremarkedet, påpeker tilsynet overfor NTB.

Nyheter
Næringsliv