Her er økonomenes forventninger til Norge

DNB Markets mener Norge har bekreftet sin status som annerledeslandet.

Skuffet norsk tilskuer - Foto: Scanpix
Politikk

Økonomene i DNB Markets mener at Norge i 2012 har bekreftet sin status som annerledeslandet, skriver meglerhuset i sin rapport "Økonomiske utsikter".Årsakene er høy aktivitetsvekst, videre nedgang i ledigheten og et ganske friskt lønnsoppgjør.Ifølge meglerhuset vil de to viktige vekstpilarer, olje- og boliginvesteringene, trolig miste betydning i løpet av de neste årene. Det vil gi oppgang i ledigheten og mer moderate lønnsoppgjør."Norges Banks styringsrente vil forbli på stedet hvil helt frem til høsten 2014, men myndighetenes nye verktøy for å få ned kredittveksten vil trolig gi resultater. Husholdningene vil redusere sparingen for å holde forbruksveksten rundt dagens nivå også på to-tre års sikt, selv om boligprisene når toppen i løpet av neste år", heter det i rapporten.Les også: Økonomiske utsikter - er faren over?DNB Markets venter i 2013: * En vekst på 2,4 prosent i Fastlands-BNP i 2013, mot anslaget på 2,5 prosent i august 2012. * En vekst i BNP på 2,0 prosent, mot anslaget på 2,3 prosent i sugust 2012. * AKU-ledighet på 3,2 prosent, ned fra anslaget på 3,3 prosent i sugust 2012. * Kjerneinflasjon på 1,2 prosent, ned fra august-anslaget på 1,4 prosent.Les hele rapporten her.Følg HegnarOnline på Facebook her!

Nyheter
Næringsliv