New York vedtar våpenlov

New York-guvernør Andrew Cuomo skrev tirsdag under en av de strengeste våpenlovene i USA, og den første som trer i kraft etter skolemassakren i Connecticut.

Andrew Cuomo - Foto: AP
Politikk

Loven inneholder blant annet et absolutt forbud mot salg av militære angrepsvåpen, begrensninger på ammunisjonen og nye tiltak for å holde våpen ute av hendene på psykisk syke.De folkevalgte i underhuset i delstatsforsamlingen stemte for loven med 104 mot 43 stemmer. Den var dagen i forveien godkjent av overhuset.Cuomo fra Demokratene har presset på for å få vedtatt loven raskt.Loven gir også grønt lys for livstidsstraff uten mulighet for prøveløslatelse for alle som dreper redningsarbeidere.President Barack Obama vil onsdag legge fram en rekke tiltak for å begrense våpenrelatert vold, ifølge Det hvite hus.Blant forslagene er forbud mot automatvåpen og strengere kontroll av bakgrunnen til folk som ønsker å skaffe seg våpen. Mandag gjorde presidenten det klart at han mener tiltakene er fornuftige.- Hvis noen av tiltakene kan redde bare ett barn fra det som skjedde i Newtown, så bør vi iverksette dem, sa Obama på en pressekonferanse. (©NTB)

Nyheter
Politikk